31 januari 2023

Rondje Schoorl met Neef Herman

 

Fraai uitzicht op het duin

Broer Jan en ik zijn beiden gebruikers van Komoot en hanteren daarbij een nickname; ik heb gekozen voor "Neef Eef", omdat vriend Dick mij vaak zo aanspreekt en Jan op zijn beurt Neef Herman, zijn tweede naam. Gisteren hadden wij afgesproken dat ik vandaag bij hen op bezoek zou komen en dat Jan en ik aan de wandel zouden gaan. Perfecte treinverbinding met Hoorn waar Jan mij stond op te wachten. Gezellig weer, we hadden elkaar lang niet gezien. Lekker koffie gedronken samen met schoonzus Thea en daarna aan de wandel. Ik mocht kiezen en dat werd uiteraard Schoorl, de plaats die toch wel altijd heel bijzonder zal blijven in onze gedachten; onze familie heeft al generaties iets met deze plek, vooral omdat onze ouders elkaar hier hebben ontmoet en derhalve ook vaak hier neerstreken. Vanuit Amsterdam was het ok maar een hanetree met de auto. Maar ook mijn eerste zelfstandige vakantie destijds met Lien was naar Schoorl.
Onderweg had ik Komoot gestart zodat we rustig een eind konden lopen en toch zicht hadden op hoe we weer terug moesten lopen. Het was heerlijk wandelweer en we namen ons voor om er eens stevig tegenaan te gaan. 10 km moest toch wel ons streven zijn en inderdaad, dankzij Komoot konden we op het juiste moment keren want Jan begon wat last van z'n ene voet te krijgen. Onderweg liet hij mij zien wat zijn magisch horloge allerlei gegevens kon vaststellen, hartslag, maar ook waar je liep en hoeveel kilometer en stappen gemaakt waren, ik stond er van te kijken. Toen we weer thuis kwamen kreeg ik van hem ook zo'n magisch horloge en werd het gekoppeld aan mijn Samsung smartphone. Ik stond paf wat er allemaal mee kon en was erg in mijn sas, had ik niet gedacht, leek mij te moelijk om mee te werken, maar dat viel reuze mee. 
We aten een lekkere erwtensoep en Jan bracht me terug naar station Hoorn. In een mum van tijd was ik weer thuis en ging thuis gekomen nader kijken wat er allemaal kon met het apparaatje. Viel me nog niet mee, maar dat zal net als het gebruik van Komoot wel goed komen.

Geen opmerkingen: