21 november 2019

Jeetje wat koud

Hier worden alle problemen besproken
en oplossingen aangedragen
Vandaag weer eens lekker aan de slag geweest in de Eilandspolder. Het zou een schitterende dag worden volgens de weervoorspelling; dat zou niet helemaal het geval worden, althans niet in de Eilandspolder; daar zou de zon niet verschijnen gedurende ochtend en voormiddag, de tijd dat we als groep aan het werk waren.
Mijn reis begon om 5 voor 6 op de bushalte. In de bus - je gelooft het niet - maar daar loeide de airconditioning en die blies koude lucht terwijl het al zo koud was. Ik had vanmorgen voor de zekerheid nogal wat laagjes over elkaar aangetrokken; een onderhemd met nog een onderhemd met lange mouwen, een overhemd, een trui, een dunne zomerjas en daarover een fleece trui. Mocht het gaan waaien dan had ik nog mijn regenjack. Het zou allemaal nodig zijn, want het werd vandaag ontzettend koud.
Het begon al goed op Utrecht CS; mijn Intercity trein naar Amsterdam was uitgevallen. Dus snel Ab ge-appt. Een kwartier later de volgende Intercity. In Amsterdam CS had ik gelukkig direct een bus naar Edam busstation, maar ik kwam wel 20 minuten later dan anders. Daar zaten Ab en Rob in de lekker warme auto al op me te wachten. Maar eerst even naar de pisbak waarvan het wijze bestuur van Edam-Volendam heeft besloten om die te slopen.
Helaas geen taart deze keer dus snel naar ons clubhuis. Lekker koffie gedronken; Wim had speculaas meegenomen dus er was wel wat te snaaien gelukkig.
Om 9 uur in de boot; het eerste eilandje was een hele tijd varen dus kreeg ik het opnieuw kous; dat afvallen van 10 kilo heeft me wel kouwelijk gemaakt merkte ik vandaag. Tijdens het werken kreeg ik het weer redelijk warm, maar zweten was er niet bij. Ontzettend gezellig weer met de grote groep vrijwilligers.
In de boot terug naar het clubhuis
In totaal deden we drie eilandjes; omdat de groep zo groot is tegenwoordig waren we om 14.00 uur alweer in de boot voor de aftocht. Herman bracht me naar Zaandam Kogerveld. Gelukkig miste ik de Intercity op Sloterdijk precies zodat ik opnieuw een kwartier kreeg om af te koelen.
Ik was blij dat ik thuis even droge sokken en droge schoenen kon aantrekken en toen een kop warme thee bij Roos en ik kon er weer tegen.

Geen opmerkingen: