29 mei 2019

Naar Maramures

Heerlijk gegeten
Goed ontbijtje met veel variatie en opmerkelijk lekkere melk; beetje dikker dan ik ken en bijzonder smakelijk. Met een busje door het Roemeense landschap naar het buitengebied met haar fraaie natuur en landbouwgemeenschappen, de zaken waarvoor ik feitelijk kwam naar dit voor mij onbekende land waarover ik nogal wat vooroordelen had. Die waren achteraf in ieder geval onterecht. Roemenië is een allervriendelijkst land met een aardige bevolking. althans zo hebben wij het beleefd.
Het was een forse rit door heuvellandschap; eerst langs een wat drukkere weg waarlangs ook een trein reed, maar allengs werd het stiller en landelijker. We eindigden in Breb waar we twee nachten zouden verblijven. We werden allervriendelijkst ontvangen; helaas was het wat regenachtiger gedurende vrijwel de hele week dat we in Roemenië verbleven, maar dat mocht de pret niet drukken. We waren zelfs enigszins jaloers dat het in NL niet zo regende; daar was het snoeiheet in de week dat we hier in Roemenië verbleven.
Het onderkomen was in één woord echt lieflijk, met een paradijselijk uitzicht dat ik dan ook per WhatsApp aan deze en gene stuurde.
We hebben toen vast onze eerste wandeling gemaakt; wat ik me nog herinner is vooral dat we heerlijk hebben gegeten!

Geen opmerkingen: