30 juni 2022

Rendang

Rendang in toebereiding

Al enige tijd was ik van plan om eens Rendang rundvlees te gaan maken maar een goed recept ontbrak. Ooit heb ik een dermate scherpe Rendang gegeten dat mijn ingewand dermate van streek was dat ik op weg naar mijn werk moest omkeren, maar lekker dat het was. Vanaf die tijd eigenlijk nooit meer aangedurfd. Toevallig kwam het gesprek met Anna ook over Rendang en zij maakt het regelmatig. Daarop stelde ik voor dat ik haar rundvlees zou verschaffen opdat zij het tot Rendang bewerkt en dan het resultaat samen delen. En zo zou geschieden.


Ik gaf haar twee pakjes wildernisvlees mee en niet zo veel later stuurde ze mij een foto van de pan waarin het lekkers lag te sudderen. Het stemde mij vol verwachting naar het resultaat. En enkele dagen later kwam ze langs en niet alleen met een heerlijke Rendang maar ook met twee bijgerechtjes; ze kan heerlijk koken. Ik snaaide er flink van maar heb wat bewaard voor als Roos weer eens bij me komt eten; nat als Lindt chocolade: Dass muss Mann genieszen! 
Ook zond Anna mij het recept. 

Geen opmerkingen: