Vlees snijden voor de paté |
Na de koffie, de taart en lekker wat bijpraten gingen we aan de slag; een paté maken. Is een ingewikkeld geheel met varkensgehakt, wat rundergehakt, varkensvet, lever en dan een mengsel van gebakken ui, knoflook, cognac (waarvoor ik ooit zelfgestookte honingschnaps gebruik), peper, room, citroensap en niet te vergeten, zout. Dat laatste bleek ik achteraf inderdaad te hebben vergeten toe te voegen. Het was een heel werk, maar we slaagden erin om het op tijd in de oven te laten bakken.
Ook hebben we een hazenrug te braden gezet en nog wat meer gedaan. Maar al met al hadden we niets om 's-avonds te eten en hebben we ook maar Imam Bayildi gemaakt van aubergine, uien, knoflook en tomaten. Vond ik wel lekker maar het kon Jessy niet zo bekoren.
Maar ´ s-avonds hebben we oergezellig bij Roos thuis zitten borrelen en uitgebreid bij zitten praten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten