20 april 2020

Kom je op mijn verjaardag?

Kleinzoon Sjoerd had mij bij de bruiloftsreceptie van Peter en Jessica expliciet gevraagd of ik op zijn verjaardag wilde komen. Dat heb ik volgaarne toegezegd, maar helaas is Corona ook daar tussen gekomen; er zal wat teleurstelling bij deze en gene worden veroorzaakt door dat verrekte kleine bolletje vernuftig ingepakt en functionerend RNA, dat er onder het microscoop prachtig uitziet maar heden de hele menselijke wereld onder haar invloed heeft gebracht: het Corona virus.
Gisteren kreeg ik in de vorm van een groeps-app een oproep van mijn dochter om Sjoerd een verjaardagskaart te sturen; een algemene viering van de verjaardag zal deze keer niet plaats vinden.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het levensplezier onder invloed van de impact van het virus gewoon langzaam voel wegvloeien. Dat zal niet alleen mij overkomen maar naar verwachting vrijwel iedereen die door de maatregelen wordt getroffen. Hoe lang gaat dit duren en waartoe zal alles leiden? Ik houd mijn hart vast want het virus verdwijnt niet en zodra de maatregelen worden versoepeld steekt het wellicht direct weer de kop op; wat dan?, wat dan? (om maar met Jaap Fisher te spreken).

Geen opmerkingen: