01 april 2020

Kievitsbloem bij 't Nijenhuis

Koekoeksbloem
Voor vandaag had ik me voorgenomen om er eens heel flink tegenaan te gaan en de 20 km weer eens uit de benen te persen. En dat zou lukken. Roos liep het eerste stuk gezellig met me mee en haakte af bij Leugenhorst. Zij zou daar verder gaan kijken bij Gebalje stege, vanwege de merkwaardige naam.
Ik liep de bekende weg naar Elshof en stak even verderop de Wetering over richting Nijenhuis. Dat stuk aan de andere kant van de wetering is bijzonder aardig. Nijenhuis was een verrassing; het uitzicht op het kasteel werd omlijst door een schitterend bloemtapijt met zelfs enkele koekoeksbloemen en verder een slotvijver en geboomte. Ik zat te genieten van het uitzicht in een schuilhutje waar ik mijn boterhammetje zat te genieten en nog even in gesprek kwam met een passerende dame met enorme hond. Na van dit kasteel te hebben genoten liep ik weer terug langs een nieuw stuk richting Elshof en langs het bekende pad terug naar Wijhe. Daar ging de telefoon en ja hoor, dat was zoon Peter om mij te melden dat zijn zoon ter wereld was gekomen. Ik maakte een foto van het stukje weiland waar ik dit lieve bericht mocht ontvangen. Later stuurde hij me nog een paar ap-pies met foto van de boreling op schoot bij vader Peter resp. in de armen van moeder Jessica. Heerlijk zo'n piepjong gezin!
Ondertussen begonnen de kilometers wat op te spelen. Gelukkig was even verderop een mij bekend bankje zodat ik even kon rusten. Bij het bruggetje ontmoette ik nog de vrouw van de rentmeester en raakte nog even met haar in gesprek. Om half zes was ik uitgevloerd weer thuis met 21.3 km in de benen.Poeh.

Geen opmerkingen: