12 februari 2025

Op en neer naar Luik


Na een paar bijzondere ervaringen aldaar, wilde ik graag weer naar Luik, allereerst om te lunchen maar vooral ook om bij zo'n perfecte Belgische slager inkopen te doen.
Precies op openingstijd stapten we binnen bij restaurant Concordia, waren we best al vaak geweest, ik verheugde me op de cuises de grenouilles, de gebakken kikkerbillen, lekker knapperig gebakken met knoflook. We bestelden en genoten van de genoeglijke atmosfeer. Maar bij het opdienen zag ik al dat de billetjes niet op mijn favoriete wijze waren toebereid, goed "binnen te houden", oftewel "lekker", maar niet zoals ik hoopte en verwachtte. Nou ja, we waren uiteindelijk vlot klaar en hadden nog tijd om een slager te zoeken; de paté's lachten me al toe en de jambon à l'os wachtte me al op op de snijmachine. Snel naar het station en met de trein van 15.08 terug naar Maastricht. De rest van de reis verliep een beetje erg vervelend, vooral voor Roos. Een lekkende goederentrein bezorgde ons een heen en weertje Sittard, waarna we op geleide van Komoot een stevige wandeling bij Maastricht maakten en om 18.00 uur weer vertrokken uit Maastricht. Roos had na ons afscheid op station den Bosch nog een extra oponthoud in Arnhem en was uiteindelijk pas om half tien thuis. Maar we hadden een heerlijke dag samen genoten!

Geen opmerkingen: