Een zeer afwisselende dag zou het worden. Roos komt morgen en neemt van alles mee dat moet worden opgeborgen in koelkast of vriezer, dus zoveel mogelijk ruimte maken. Nu had ik gisteren expres voor Marjorie boerenkool gekocht bij de Koopman, dus daarmee aan te gang. Er lag nog een rookworst die nodig moest worden geconsumeerd dus dat gaf enige ruimte. Ik appte met Hugo of hij de boerenkool voor Marjorie kon oppikken wanneer hij toch na z'n werk bij mij langs zou fietsen. Werd nog gezelliger, hij kwam lunchen met een gebakken eitje op vers brood.
Roos appte me dat ze garum ging maken, een vissaus uit antieke tijden. Ik had die saus bij Riet B. geproefd en die smaakte fantastisch. "Dat ga ik ook doen!" besloot ik en nam contact met Riet op voor consult en de naam van het boek over fermenteren, "Verrot lekker" van Christian Weij. De Biltse boekhandel had het op voorraad en ik haalde het direct op en ging ermee op.mn bankje bij het heideveldje zitten lezen. Heerlijke plek om te lezen. Toen ik uitgelezen was stond ik op en liep een jonge vrouw tegen het lijf die duidelijk blij was om me te zien. Ik was wat verbaasd en vroeg of we elkaar kenden en dat was het geval. We hadden eerder op dit bankje samen zitten praten dus keerde ik onmiddellijk terug en gingen we opnieuw het gesprek aan. Langzaam keerde zich wat terug in mijn herinnering, ik vond het uitermate gĂȘnant, duidelijk een probleem met het korte geheugen. Desondanks hadden we weer een genoeglijk gesprek en namen we hartelijk afscheid. Ik zat er best mee dat zo'n vrij indringend gesprek van destijds nauwelijks een spoor van herinnering had achtergelaten. "Begin van het dementeringsproces?" vroeg ik me af. Ik zit daar echt mee en het spoort me ook aan om werk te maken van een levenstestament.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten