21 oktober 2011

Appels uit de boomgaard

Hier smul ik van een valappel in de boomgaard Bellet te Cottessen (LB)

Eten van het land is toch eigenlijk wel een passie van me. En daar kon ik afgelopen weekend met Dick volkomen aan toegeven in de boomgaard van boerderij Bellet in Cottessen een buurtschap bij Vijlen in Zuid Limburg. Er stonden tal van hoogstam fruitbomen met daaronder heel veel al dan niet rottend valfruit. De mooiste appels zocht ik uit en stopte ik in mijn tas of at ik al lopend op. Heerlijke goudreinetten (voor de appeltaart!) en Cox appels. Ik heb ervan gegeten tot het m'n neus uit kwam en m'n tas volgestopt met minstens drie kilo appels. 
Er hingen ook sterappeltjes. Vorig jaar, bij het bezoek aan het museum van Henk Helmantel had ik al eens zo'n ouderwets sterappeltje geproefd en dat viel me nogal tegen. Ook hier hingen sterappeltjes; de smaak is misschien wel te hebben maar de textuur is zo onsmakelijk dat het appeltje daardoor niet meer gegeten zal worden. Ooit kregen we bij een onderkomen van "Vrienden op de Fiets" een fles appelsap (rood van kleur) dat geperst was uit sterappeltjes; dat was heerlijk.
Ik vond het wel jammer dat kennelijk weinig mensen deze boomgaard bezoeken althans fruit plukken respectievelijk rapen want er lag heel erg veel gewoon maar te rotten op de grond, voer voor insecten, dat wel, maar toch?! Dat vind ik zonde van al dit natuurlijk lekkers.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: