Gisteravond heb ik natuurlijk geproefd van het lekkers dat we hadden ingeslagen bij de Hanos. Allereerst twee "streepjes" paling, och uitkijken dat je je tong er niet bij inslikt, wat is dat toch een lekkernij. Het tonnetje met coquilles moest natuurlijk ook geopend worden. Nu had ik ooit eens gelezen en ook geproefd dat die vers eigenlijk het lekkerst zijn. Het waren er zo veel en ook niet zo gek groot dat ik er zeker een half dozijn van heb geïnternaliseerd, och is dat genieten. Vanmorgen heb ik een schotel gemaakt zoals ik van Mariska had gezien; zo'n mooie tomaat met mozzarella en foie gras met wat knoflookzout en walnootolie. Ik stuurde direct een foto naar Mariska van mijn plagiaat schotel, smaakte perfect.
Die smulpaperij begint merkbaar te worden, het spek blubbert weer ouderwets over m'n broekband. "Dasniegoe", dacht ik zojuist, maar ja wat dan, heb veel te veel lekkers in huis. Heb er maar direct de rem op gezet, rustig uitsmeren over langere tijd. Het meeste is houdbaar, al dan niet in de vriezer.
Heb direct maar een stevige wandeling van ruim 12 km gemaakt.
2 opmerkingen:
Je kan ook je porties veel beter uitsmeren. Zo heb je er langer plezier van. :) het 4de hapje smaakt niet beter dan de 3de, maar een tweede keer een eerste hapje, doet dat wel.
Je hebt helemaal gelijk. Heb hedenmorgen, de dag na deze blog direct zo veel mogelijk ingevroren om dat uiteindelijk gefaseerd weg te gaan werken. Dus nog voordat ik deze terechte reactie c.q. terechtwijzing had gelezen. Dank daarvoor anoniem.
Een reactie posten