De overheerlijke Kaiserschmarren van Menno |
Een heerlijk geurende lamsbout met spruiten; dat was smullen. En onderwijl zaten we zo met z'n vijven genoeglijk te babbelen over van alles, vooral over, hoe kan het anders reizen en muziek, de grote liefhebberij, passie wellicht van Menno. Hij vertelde over een project om kinderen kennis te doen maken met klassieke muziek. Zijn zoon Koen, liefhebber van alle muziek vertelde dat het frequent bezoeken van concerten in zijn jeugdjaren veel had bijgedragen aan zijn muzikale fundament: "ik heb waarschijnlijk meer concerten bijgewoond dan al mijn vrienden bij elkaar". Eerlijk gezegd schaamde ik me een beetje dat ik mijn muzikale bron de laatste tijd toch vooral vind in Youtube en dat ik vrijwel nooit naar muziekuitvoeringen ga. De laatste tijd wel af en toe naar opera's, maar concerten eigenlijk nooit; ik heb een enorm muziekarchief paraat in m'n hoofd; mijn geheugen voor muziek verbaast me telkens weer.
Was een fijne avond met de drie heren |
Een kopje koffie completeerde de gezellige avond. Daarna moesten we ons haasten voor de trein die we op het nippertje haalden. Was een fijne avond met de drie heren.
Kaiserschmarren
Uit: “Das goldene Kochbuch”
16o gram bloem met 250 ml melk tot een dik beslag roeren. Dan 4 eidooiers en eventueel 60 gram gesmolten boter - ipv melk, room gebruiken kan natuurlijk ook! - mespuntje zout doorheen roeren. 3 eiwitten met 1 eetlepel suiker stijf slaan en erdoorheen roeren.
In een pan nog eens 60 gram boter smelten en daar een laag van 2-3 cm beslag in doen en 60 gram rozijnen eroverheen strooien. Goudgeel bakken, omdraaien en dan in de oven bij 200 graden afbakken. Met twee vorken in stukjes uit elkaar trekken, poedersuiker eroverheen en serveren met appelmoes of vruchtencompote. Een mengsel van appelmoes en jam lijkt mij ook heel smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten