30 september 2020

Zandkasteel of tsunami

 Velen van u zullen dat ook gedaan hebben in hun jeugdjaren; bij eb, wanneer de zee zich heeft terug getrokken door invloed van maan en zon een burcht bouwen van zand en die dan verdedigen wanneer de zee weer terug komt. Een heilloze onderneming natuurlijk want de zee blijft maar komen en kalft het "bouwwerk" langzaam maar zeker af. Vond ik best leuk destijds met vader en moeder aan het strand van Katwijk waar we met vakantie naar toe gingen. Raar hoor, maar het doet mij toch vaak aan de bestrijding van het niet meer bij naam genoemde Virus dat de wereld nu al maanden bezig houdt en de (broodnodige?) economische afkoeling oftewel de economische ramp veroorzaakt die veel activiteiten plat legt helaas.
Maar erger nog straks over enkele tientallen jaren de ellende van de almaar sterker wordende klimaat problematiek; dat is geen verdediging meer van een zandkasteel, maar de griezelige werking als van een tsunami. Herinnert u zich nog die beelden vanuit die hoge standplaats daar in Japan; hoe de zee na de zeebeving eerst terugtrok en vervolgens langzaam maar zeker hoger en hoger en hoger kwam totdat degenen die de opname aan het maken waren begonnen te gillen.
Hoe het is afgelopen weten we nog wel; de atoomcentrales, de economische schade. Het zal langzaam maar niet tegen te houden zijn vrees ik. Laten we in hemelsnaam iets doen om dit te voorkomen!

Geen opmerkingen: