20 maart 2024

En vandaag vanuit Mook

 

Een vers graf op de natuur begraafplaats

De wandeling van gisteren smaakte naar meer en daarom had ik zelf een track gemaakt. Aangezien ik mijn hoofdhuid moet beschermen tegen de zon koos ik voor een zuid-noord wandeling vanuit station Mook. Daar kun je vanuit Nijmegen twee keer per uur komen, het is wel behoorlijk lang reizen, bijna net zo lang als naar Zuid Limburg, maar het ligt qua reisafstand iets dichter bij Roos dan bij mij en dus een mooie plek om elkaar vanuit onze twee behuizingen te bereiken voor een trippie. Maar vandaag in m'n eentje want Roos heeft een heel drukke week met vanavond een belangrijke vergadering. Maar zoals de trouwe lezers inmiddels wel weten wandel ik ook graag in m'n eentje, lekker rustig. Ik mag graag van een bankje genieten en daar is niet iedere mede-wandelaar een liefhebber van en in m'n eentje ben ik eigen baas. Zo heb ik vorige week een wandeling gemaakt op de Veluwe waarbij ik telkens op een bankje langdurig heb zitten lezen, gewoon eigen tempo en tussendoor genieten van een boek! Ook vandaag had ik de e-reader meegenomen met een biografie van Andreas Burnier, een heel bijzondere persoon met een uiterst "afwisselend" leven inmiddels achter de rug, zij is in 2002 overleden. In de trein heb ik geconcentreerd al met al uren kunnen lezen, net als vroeger in de tijd dat ik dagelijks forenste, ik heb de smaak daarvan weer helemaal te pakken. Met een goed boek in de trein.
Maar vandaag ging de wandeling vanaf station Mook beetje naar het noorden van dit gebied, naar een bushalte in de Heilige land Stichting, een plaats waarvan ik sinds gisteren pas weet dat het gewoon een gemeente in NL betreft.
In het begin van de wandeling kwam ik over een natuur begraafplaats, een open graf met de hoop zand er naast maakte duidelijk dat deze begraafplaats actief in gebruik is, de her en der liggende houten platen met daarop de naam van de betrokkene waren hier en daar voorzien van verse bloemen. Zag er heel natuurlijk maar goed verzorgd uit. Ik kwam ook een karretje tegen met onderhoudspersoneel, keurig voor elkaar. Verder voldeed mijn track niet aan mijn verwachting moet ik bekennen, het is mij een raadsel hoe Roos er altijd in slaagt om in voor haar onbekend terrein altijd fraaie wandelroutes te vinden en er technisch ook nog in te slagen om dat in Komoot vast te leggen. Neemt niet weg dat ik heerlijk in m'n korte broek heb gewandeld in het zonnetje. Ik kwam op de bushalte waar mijn bekende OV engel een tweetal minuten later een bus voor me had geregeld en was ik snel weer in Bilthoven na nog een flinke tijd in de trein te hebben zitten lezen. 

Geen opmerkingen: