30 september 2022

Vrijdag, marktdag

 Roos had mij gevraagd om op de markt bij de textielkraam zo'n lekkere warme maillot aan te schaffen als pyamabroek voor de komende winter. Helaas was hij er niet, maar daarom niet getreurd, ik had er nog wel eentje voor haar. Dus moest ik mij beperken tot de aankoop van een half pond macadamiamix en een pakje gedroogde gist bij Hans. Die vertelde mij desgevraagd dat Barto was gestopt met de geitekaas op de markt. Jammer, hij was zo'n karakteristiek element met z'n enorme baard en snor; het was ook niet voor niks dat we hem als bijnaam "de sik" hadden gegeven. Ach ja, zo gaan die dingen. Daarna ging ik naar de zuivelboerderij voor melk, yoghurt, boter en kwark; het winkeltje loopt prima; Angelina had het er maar druk mee.
En was ik eigenlijk van plan om pas na het eten naar Roos te gaan, daar werd het uiteindelijk toch de trein van vier uur. Onderweg in Amersfoort stapte er een jonge stoere kerel in met zo'n militaire plunjezak en aangezien de trein behoorlijk vol liep tilde hij al z'n bagage in het rek. Ik wilde niet achter blijven, maar slaagde er niet in om dat staaltje te presteren met mijn overvolle rugzak vanwege dingen die ik voor Roos had meegenomen. Maar natuurlijk werd ik geholpen en raakte ook in gesprek met de naar bleek militair in opleiding. We spraken natuurlijk over de soldatenopleiding die ik uiteindelijk toch ook heb moeten ondergaan destijds in 1974 in Appingedam. Het bleek allemaal niet zo gek veel veranderd te zijn alleen de spullen zijn een stuk beter; het halve tentje dat je met z'n tweetjes moest gebruiken om teslapen is vervangen door modern materiaal, maar het is nog steeds een uitputtingsslag met nachtmarsen. Ik heb vergeten te vragen of je nog steeds op kaarten moest lopen of dat het inmiddels met GPS instrumentaria werd gedaan. Was een heel genoeglijk gesprek tot hij er in Ermelo uit moest. Hij gaf me een hand ten afscheid. De reis wordt een stuk veraangenaamd als je een dergelijk gezellig gesprek heb onderweg. Gebeurt me vaak de laatste tijd zoals gisteren met de geschiedenisdocente.
Lekker bij Roos nog heel even in de tuin gezeten en daarna binnen gegeten en 's-avonds gezellig bijeen gezeten. Vroeg naar bed want we hadden een wandeldag voor de volgende dag gepland. Wat het precies zou gaan worden wisten we echter nog niet.

Geen opmerkingen: