13 mei 2017

Mijn 69e verjaardag waardig gevierd

Ja ja, echt een kado voor je ouwe vader?!
Natuurlijk was ik gisteren jarig, op de dag dat we terug kwamen van een weekje Skiathos. Maar ik werd niet vergeten; zo'n 30 Facebook contacten, een stel WhatsApp-jes en twee echte verjaardagskaarten. Mijn viertal kids feliciteerde me op uiteenlopende, zij het electronische wijze. Had ik mij voorgenomen om vandaag lekker een "Pietertje" te gaan doen, d.w.z. een etappe van het Pieterpad te gaan lopen, daar belde Hugo mij gisteren op m'n verjaardag op: "Pap, gefeliciteerd met je 69e verjaardag", waarvoor ik hem natuurlijk vriendelijk dankte. Maar direct daarop nodigde hij zichzelf uit om vandaag bij mij te komen eten: "dan zorgen wij wel voor een toetje, een cake"; doen ze meestal, als Hugo en Marjorie bij me komen eten maakt Marjorie een van haar befaamde Braziliaanse toetjes.
Maar wel om te lachen!! Stelletje boeven.
Ik moest wel ff bijkomen van het idee; net thuis, en direct alweer eters; nou ja, gezellig. Ik had nog twee bakjes ingevroren spinazie van Theo staan, boerenkool voor Marjorie en een stevige varkenshaas van Veldvarkens in de vriezer. "Komt wel goed", dacht ik bij mezelf. En inderdaad, vandaag heel relaxed doorgebracht en e.e.a. te ontdooien gezet. Wat boodschappen gedaan bij AH en de LIDL en natuurlijk bij Theo. Was een wat regenachtige dag, dus geen echte Pieterdag; kwam goed uit al met al.
Zo tegen zessen een verontschuldigend telefoontje; was niet nodig, want ik had er niet echt op gerekend dat ze op de afgesproken tijd aan zouden komen; Marjorie hanteert graag het Braziliaans (half) uurtje ha ha. Maar uiteindelijk kwamen ze precies op tijd; de aardappels waren nog lang niet gaar, de spinazie en de boerenkool voor Marjorie - is ze zo gek op - konden worden opgewarmd in de magnetron.
Flink blazen om ze allemaal uit te krijgen
Daar kwamen ze aan met een enorme bananendoos met daarin de cake; "dat belooft wat", dacht ik nog, en ik zou niet teleurgesteld worden?!
Geassisteerd door Hugo en Roos opende ik moeizaam de enorme doos en daar kwam een schandelijk verjaardagsgeschenk voor mijn 69e verjaardag tevoorschijn; een cake met een vorm die er niet om loog en versierd met de cijfers 69; wat hebben we gelachen! Er werden kaarsjes op gezet en aangestoken; het verjaardagslied heb ik overigens niet gehoord. Vervolgens mocht ik de "taart" aansnijden. Leuk gebaar kids; bedankt!!
Precies 50 jaar geleden, toen ik 19 werd kreeg ik ook een taart met kaarsjes; was de enige keer verder in mijn volwassen leven. Daar moest ik ook een beetje aan denken; die was aanmerkelijk decenter; gewoon rond met 19 kaarsjes erop.

Geen opmerkingen: