19 mei 2014

Opweg naar Kreta

Vandaag begon onze vakantie naar Kreta; Roos was er nooit geweest en ik zo'n dertig jaar geleden. Iedereen riep over de Samariakloof die we moesten gaan lopen. Hadden An en ik destijds ook gedaan, maar het zou anders verlopen.
We vlogen pas laat, dus rustig aan en halverwege de ochtend op weg naar Eindhoven. We vlogen, zoals het Ryanair betaamt, keurig op tijd, om 15.30 uur en kwamen zo'n drie uur later om pakweg 19.30 uur lokale tijd aan op de luchthaven Chania. Onderweg nog wat gesproken met een jonge medepassagier; hij was een liefhebber van kate-surfen (met zo'n vlieger weet je wel), maar was geblesseerd en zou nu gaan zeilen met een stel vrienden. Hij was werkzaam bij ASML. Ik vertelde dat ik als NLer trots ben dat we zo'n superbedrijf  herbergen in ons land; een volle dochter van Philips dacht ik.
Bij aankomst was alles goed geregeld; een stadsbus bracht ons naar het stadje, dat me al jaren geleden door vriend en collega Mattees vD was aangeraden: Chania. Roos wist precies de weg; we liepen zo naar het haventje, naar het hotelletje dat ze had geboekt en even later liepen we over het rustige haventje met talloze restaurantjes en nog veel meer terrasjes. Nauwelijks gasten dus iedereen liep aan ons te trekken. Net als op Kos vond ik de meeste tentjes niet aantrekkelijk, maar gelukkig vonden we er eentje die naar later bleek ook echt, origineel Grieks eten voorzette. Een stel jongens zong en speelden de simpele Griekse muziek gezeten op stoeltjes die de restauranthouder voor hen ter beschikking had gesteld.
We hebben heerlijk Stifado gegeten met een raki als afsluitertje.
Leuk begin van de vakantie.

Geen opmerkingen: